Journalistiek fonds

Tilburg krijgt een lokaal stimuleringsfonds voor journalistiek

Bij de behandeling van de Begroting voor 2019 - hebben D66, CDA en Lokaal Tilburg een Amendement ingebracht om in Tilburg een stimuleringsfonds op te richten voor lokale media.Het voorstel werd door een ruime meerderheid in de raad aangenomen.

D66 en CU willen fonds voor Zwolse onderzoeksjournalistiek

De gemeente Zwolle gaat bekijken welke mogelijkheden er zijn om een stimuleringsfonds voor lokale onderzoeksjournalistiek in het leven te roepen. Dit gebeurt op aandringen van een meerderheid van de Zwolse gemeenteraad, die vrijdag instemde met een plan van coalitiepartijen D66 en ChristenUnie, die stellen in een motie dat de kwaliteit van lokale media onder druk staat en de waakhondfunctie van de lokale pers dreigt te verdwijnen.

Leiden maakt geld vrij voor lokale onderzoeksjournalistiek

De gemeente Leiden zet een fonds op ter ondersteuning van lokale onderzoeksjournalistiek. In juni heeft de gemeenteraad een bedrag van 250.000 euro gereserveerd voor de start van het fonds in 2018. Het college stelt voor het Mediafonds zeker drie tot vier jaar de kans te geven alvorens het te evalueren. Dit betekent alsdan dat ook voor de jaren na 2018 geld moeten worden uitgetrokken, een en ander mede afhankelijk van de financiering van eventuele andere partijen.

Meer geld voor onderzoeksjournalistiek

Meer aandacht en geld voor onderzoeksjournalistiek. Dat belooft het kabinet Rutte III in zijn regeerakkoord. In de bijlagen is sprake van vijf miljoen euro jaarlijks voor ‘media/onderzoeksjournalistiek’.
 En er is ook sprake van aandacht voor lokale (onderzoeks)journalistiek. 

1.7 Media

Pagina's

Abonneren op RSS - Journalistiek fonds