Laatste loodjes

We hebben nu de werkomgeving uit de testomgeving gehaald en draaien nu op een volwaardige server. We zijn de data van de testomgeving aan het overzetten en gaan binnenkort de journalisten instructies geven over de toegang en de beschikbare functies.

In een redactieruimte van het Bureau voor Lokale Zaken kun je alles met elkaar delen, van activiteiten tot uitgebreide documenten. Maar ook discussies aangaan of samen schrijven aan teksten, zoals scenario's en artikelen of een logboek bijhouden.  

Document management 
Deel documenten en bestanden, bijvoorbeeld pdf of mp3 en maak informatie op één centrale plek toegankelijk.

Datasheets
Je kunt gebruik maken van een excel-achtige omgeving waarin datasets kunnen worden verzameld en geanalyseerd, ook kun je per project een begroting of een urenregistratie bijhouden.

Agenda
Een centrale agenda of per redactieruimte om bijzondere dagen of evenementen in te zetten. 

Nieuws en blogs 
Redactieleden kunnen hun activiteiten of nieuws direct delen met de rest van het Bureau. 

Redactieruimtes
We kunnen op maat redactieruimtes aanmaken en bijhouden en de taakverdeling per project regelen via een takensysteem. Zo kun je goed bijhouden wat de status is van je projecten en alle losse taken. Interne en externe deelnemers kunnen worden uitgenodigd om (delen van) de redactieruimte te bezoeken en mee te werken.

Notificatie
Via een e-mail notificatiesysteem kunnen de deelnemers van projecten elkaar op de hoogte houden van de voortgang. Zo kan een notificatie gestuurd worden wanneer nieuwe inhoud is aangemaakt of wanneer bestaande inhoud is bijgewerkt.

Beveiligde toegang
Toegang tot de werkomgeving gaat via een VPN verbinding met Twee Factor Authenticatie vindt een extra identiteitscontrole plaats.