Agenda

Uitreiking De Loep 2017

vrijdag, april 6, 2018 - 19:30

 Vrijdagavond 6 april is de prijsuitreiking van De Loep 2017, de prijs waarmee de VVOJ de beste onderzoeksjournalistiek van Nederland en Vlaanderen onderscheidt. Wie gaan er met de beeldjes en de geldbedragen vandoor? Kom naar Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en maak het live mee.

Trainingsdag lokale onderzoeksjournalistiek

zaterdag, april 21, 2018 - 09:00

In een wereld van spin, nepnieuws en snelle meningen ligt het gevaar op de loer dat we te snel dingen voor waar aannemen. Kom op zaterdag 21 april naar de alweer achtste VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek. Tijdens #LROJ18 leer je nieuwe skills om door te kunnen gaan waar anderen ophouden.

Ook het Bureau voor Lokale Zaken zal acte de presence geven op de trainingsdag.

De regio vecht terug, een dag vol inspiratie en debat over regionale journalistiek

woensdag, april 25, 2018 - 13:00

Woensdag 25 april organiseert het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek het congres De regio vecht terug. Een dag vol inspiratie en debat over regionale journalistiek, in het Utrechtse Muntgebouw. Tijdens De regio vecht terug geven we je een update van de stand van zaken in de regio op basis van de beste voorbeelden uit de praktijk, innovatieve start-ups, veelbelovende samenwerkingen en recent onderzoek naar de invloed van nieuws rondom de gemeenteraadsverkiezingen.

European Investigative Journalism Conference and Dataharvest!

donderdag, mei 24, 2018 - 09:00

Join us for the EIJC (European Investigative Journalism Conference) and Dataharvest! Organised by Journalismfund.eu, it is the most relevant networking event for investigative and data journalists in Europe. The EIJC and Dataharvest 2018 will take place on Thursday 24, Friday 25, Saturday 26 and Sunday morning 27 May 2018 in Mechelen.

Conferentie Nieuwe Journalistiek

vrijdag, juni 8, 2018 - 20:00

De journalistiek is in de ban van nieuwe technologie en start-ups. Hoe gaan zij de journalistiek veranderen? Welke vernieuwingen zullen ze teweeg brengen? Wordt de journalistiek er beter van? Deze vragen staan centraal in het project Nieuwe Journalistiek, dat het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten de afgelopen vijf jaar mogelijk maakte. Op 8 juni worden de bevindingen tot nu toe gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.