Workshop Sociale Media en Privacy

Onlangs heeft stichting directeur Pim Peterse workshops gegeven tijdens de Cyber Security week voor medewerkers van de Provinciehuis Utrecht. 

Wat is privacy? Hoe ver ga je om je online identiteit te beschermen? Welke technieken kun je hiervoor gebruiken? Aan de hand van voorbeelden laat Pim Peterse zien wat de knelpunten zijn bij het delen van informatie. Wie accepteer je als 'vriend' op sociale media? Welke content plaats je wel en welke niet? Hoe stel je de privacy-instellingen in van sociale media? Welke software kun je gebruiken om jezelf te beschermen? In het tweede deel van deze workshop laat hij aan de hand van voorbeelden zien welke (legale) technieken onderzoeksjournalisten kunnen gebruiken om gevoelige data op te sporen via sociale media. Welke gevoelige informatie is daar eigenlijk te vinden? 

Pim Peterse is sociale media-expert en werkte tien jaar als digital promotor en redacteur voor het televisieprogramma ZEMBLA. Hij is directeur van Stichting Lokale Onderzoeksjournalistiek, waarmee hij een beveiligd platform bouwt voor samenwerking tussen lokale onderzoeksjournalisten, deskundigen en burgerjournalisten.